недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

ВМРО-ДПМНЕ во целост ја прифати методологијата за прочистување на Избирачкиот список

ДИК има законска надлежност, капацитет и целосна поддршка од државните институции да го прочисти Избирачкиот список и да ги превземе сите неопходни активности за спроведување на фер и демократски избори.

дик

Поврзани вести

ВМРО-ДПМНЕ ги повлекува сите амандмани и забелешки на методологијата за прочистување на Избирачкиот список и ја прифаќа во целост онака како што Државната изборна комисија ја подготвила, се вели во соопштението од владејачката ВМРО – ДПМНЕ.

Интегрален текст од соопштението на владејачката партија:

ДИК има законска надлежност, капацитет и целосна поддршка од државните институции да го прочисти Избирачкиот список и да ги превземе сите неопходни активности за спроведување на фер и демократски избори.

ВМРО-ДПМНЕ ја охрабрува ДИК да работи согласно законот и да вложи максимални напори за исолнување на обврските за кои има доволно време, и сите институции да ги исполнат обврските за слободни, фер и демократски избори и градење на демократска атмосфера.

Најчитани вести