Македонија,Политика

ВМРО-ДПМНЕ прогласи убедлива победа во голем број општини

ВМРО-ДПМНЕ прогласи убедлива победа во голем број општини

Влатко Ѓорчев на пресконференцијата на ВМРО-ДПМНЕ ги соопшти резултатите во изборните единици, истакнувајќи дека ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија водат со голема разлика пред СДСМ.

Ова се резултатите, како што соопшти Ѓорчев, моментално во изборните единици ширум Македонија.

Прва изборна единица

Кисела вода 8.000 за СДСМ, 16.000 ВМРО-ДПМНЕ

Во Карпош води СДСМ со 7.600, ВМРО-ДПМНЕ има 8.500

ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија убедливо победија во Македонски брод, Сопиште, Сарај и многу други места во првата ИЕ.

Втора изборна единица

Општината со најголема разлика Гази Баба СДСМ 4.700, а ВМРО 13.300.

Ѓорче Петров СДСМ 5.300, ВМРО-ДПМНЕ 7.700.

Бутел СДСМ 3.100, ВМРО-ДПМНЕ 7.900

Куманово 8.800 ВМРО-ДПМНЕ, 6.400 СДСМ

Шуто Оризари СДСМ 625, ВМРО-ДПМНЕ 5.600

Трета изборна единица

Велес 6.500 ВМРО 12.100

Штип СДСМ 7.000, за ВМРО-ДПМНЕ 12.000

Пробиштип 1.200 за СДСМ, а 4.000 за ВМРО-ДПМНЕ

Свети Николе 1.500 за СДСМ, 3.770 за ВМРО-ДПМНЕ

Кратово 3:1 4500 ВМРО 1500 СДСМ

Четврта изборна единица

Струмица ВМРО-ДПМНЕ води со 600 разлика

Кавадарци 6.000 СДСМ, 10.000 ВМРО-ДПМНЕ

Петта изборна единица

Битола СДСМ 15.000 а ВМРО-ДПМНЕ 22.000

Охрид 6.400 за СДСМ и 12.600 за ВМРО-ДПМНЕ

Кичево 3.300 СДСМ – ВМРО-ДПМНЕ 9.600

Ресен 2.500 СДСМ, 5.100 за ВМРО-ДПМНЕ

Шеста изборна единица

Тетово СДСМ 3.700, ВМРО ДПМНЕ 8.000

Гостивар СДСМ 2.000, ВМРО ДПМНЕ 5.200

Брвеница 1200 СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ 2500

Теарце СДСМ 727, ВМРО-ДПМНЕ 1030

Маврово Ростуше СДСМ 1.200, ВМРО-ДПМНЕ 1.700

Јагуновце СДСМ 460, ВМРО-ДПМНЕ 750