ТОП,Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ не може да се воздржи од напади кон медиумите ниту во пресрет на Велигден

СДСМ не можат да се воздржат од своите напади, гнев и омраза кон медиумите и во пресрет на големиот христијански празник Велигден, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Граѓаните многу добро го знаат ставот на Зоран Заев за виткањето кичма за името, прашањето околу употребата на албанскиот јазик во цела држава и неговиот став околу федерализацијата на Македонија. За ова на СДСМ не може да им бидат виновни ниту ВМРО-ДПМНЕ, ниту медиумите, стои во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

СДСМ, нека ја побараат вината кај оној што стои зад изјавите пренесени во медиумите, додаваат од партијата.