Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов наместо да сее магла да каже како со минимални примања стекнал толкав имот

Шилегов наместо да сее магла треба да каже како успеал со минимални примања да стекне имот, возен парк, скапи уметнички слики и накит од речиси 1 милион евра, велат од ВМРО – ДПМНЕ.

Интегрален текст од соопштението на ВМРО- ДПМНЕ:

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ е на приватно патување во Италија каде што со семејството е поканет на свадба кај личен пријател.

Како и секој патник на кој било аеродром, времето додека чека го поминува разгледувајќи ги фри шоповите. Изјавите на Шилегов се само уште една во низата клевети со кои крадецот сака останатите да ги претстави дека се исти како него.

Шилегов треба да и објасни на јавноста од каде обезбедил пари за двата стана на улица Партизанска во Скопје кои чинат над 150 000 евра? Дури и со кредит да ги купувал, од каде нашол Шилегов пари да покрие толкав кредит со пратеничка плата, ако се земе предвид дека неговата сопруга има месечни примања од само 11 000 денари? Шилегов наместо да сее магла треба да каже како успеал со минимални примања да стекне имот, возен парк, скапи уметнички слики и накит од речиси 1 милион евра?

Другпат кога Шилегов ќе манипулира редно е да одговори на овие прашања кои јавноста ги очекува од него.