петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 48

Во времето на ВМРО – ДПМНЕ странските директни инвестиции три пати повисоки од времето на СДСМ

invest-in-macedonia500

Поврзани вести

Странските директни инвестиции во времето на ВМРО – ДПМНЕ се за три пати повисоки во однос на владеењето на СДСМ.

Согласно последните податоци на НБРМ, странските директни инвестиции кумулативно за периодот 2007–август 2015 изнесуваат 2,3 милијарди евра и се за 1,5 милијарди евра повеќе споредено со стрнските директни инвестиции во 10-годишниот период на владите на СДСМ, пишува „Курир“.

Порталот пресметал дека доколку се изземе приватизацијата на ЕСМ во износ од 225 милиони евра и продажбата на 10% од акциите на Македонски телекомуникации во износ од 60 милиони евра, вкупните СДИ во времето на сите влади на СДСМ изнесуваат 768 милиони евра.

Според тоа, СДИ во владеењето на ВМРО ДПМНЕ се 3 пати поголеми во однос на владеењето на СДСМ (2,3 милијарди евра наспроти 768 милиони евра).

Реализирани над 30 гринфилд инвестиции

Ова е резултат…

Најчитани вести