ТОП,Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Тезите на СДСМ дека власта го загадува воздухот се надвор од здрав памет

СДСМ продолжува со валканата реторика и обвиненијата кои се граничат со лудост. За разлика од СДСМ, оваа влада го воспостави мониторинг системот за мерење на квалитет на воздух. СДСМ како и за се, така и за ова немаше храброст и намера да се справува со проблемот, па одлучи дека најдобро е да не прави ништо, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ на обвинувањата од опозицијата дека власта е виновна за загадувањето на воздухот во земјава.

Владата на ВМРО-ДПМНЕ го спроведе законот сите индустриски капацитети да ги осовременат своите технологии до 1-ви април 2014 година.

Оваа влада и градоначалникот Трајановски изградија и проширија булевари во Скопје за побрз проток на сообраќајот. Оваа влада набави преку 300 нови автобуси кои 40 години не беа променети. Оваа влада направи проект за гасификација на цела Македонија и целосна гасификација на Скопје за што владата на СДСМ ниту размислуваше, па немаше изработено ниту проектна документација.

Градоначалникот Трајановски пра