Македонија

Внимателно по влажните коловози

Внимателно по влажните коловози

Сообраќајот на сите државни патишта се одвива тековно на места по влажни коловози. Намалена видливост поради магла: Страцин – 150м, Стража – 50м, Маврово – 20м, Пресека – 50м. Во клисурите и усеците можни се помали одрони, особено на патните правци: Кочани – Делчево, Виница – Берово, Маврово – Дебар – Струга, Гостивар – Стража, Д.Капија – Удово и Катланово-Велес.

Дежурните екипи на ЈП Македонијапат  се на терен и редовно ги оддржуваат  проодни сите патни правци.