четврток, 27 април 2017  |  Вести денес: 60

Во Аеродром ќе се собира кабаст отпад

Општина Аеродром во соработка со јавното претпријатие „Комунална хигиена“ денеска и утре ќе спроведе акција за собирање кабаст отпад.

133376785

Поврзани вести

Акцијата денеска ќе се одвива во Ново Лисиче, Реонски центар „Аеродром“, населбата Лисиче и Горно Лисиче, кога граѓаните кои имаат кабаст отпад, од 7 до 11 часот ќе може да го изнесат пред своите домови, доколку живеат во куќа, или, пак, пред зграда, ако живеат во колективни станбени домаќинства.

Од Општина Аеродром апелираат отпадот да не го попречува движењето на пешаците и возилата, а местото да биде пристапно за возилата на ЈП „Комунална хигиена“ за тие да можат непречено да го соберат отпадот.

Во текот на утрешниот ден во истиот период од денот акцијата  ќе се одвива во населбите Мичурин, Стар Аеродром, Острово, 13 Ноември и Јане Сандански.

Општина Аеродром посочува дека под кабаст отпад се подразбираат делови од мебел, бела техника, електронски апарати, но не и градежен шут и стакло.

Најчитани вести