Балкан

Во Албанија приведени имигранти со симптоми на ебола

Во Албанија приведени имигранти со симптоми на ебола

Албанската полиција во близина на Валона привела 40 илегални емигранти, од кои за петмина постои сомневање дека можеби се инфицирани со вирусот на ебола.

Според полициски извори, илегалците, кои по потекло се од Еритреа, прво пристигнале во Грција, а потоа илегално влегле на албанска територија. Т