Балкан

Во Албанија запленети еден тон марихуана

Во Албанија запленети еден тон марихуана

Албанската полиција во близината на градот Круј заплени еден тон марихуана, која била подготвена за Драч.

Полицијата во рамките на големата акција уништувала насади и во петокот уништила околу 30 илјади стебла на оваа билка, а на подрачјето на Криј и повеќе од 10 илајди, јавуваат локалните медиуми.

Останатите количини биле уништени на подрачјата на Шкрел, Валона и Пулт.

Парцелите марихуана биле откриени на тешко пристапни планински предели на терени кои немаат сопственици, туку се во сопственост на државата.