петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 48

Во Атина регистрирано опасно високо ниво на озон

Во повеќето делови на областа, вклучувајќи и голем дел од Атина, се исмерени опасно високи нивоа на озон, кои ја надминуваат безбедната граница од 180 микрограми на кубен метар.

133259277

Последни вести

Грчките власти издадоа предупредување за штетноста по здравјето на луѓето поради високото ниво на озон регистрирано од апаратите за мерење загаденост во областа на Атика.

Во повеќето делови на областа, вклучувајќи и голем дел од Атина, се исмерени опасно високи нивоа на озон, кои ја надминуваат безбедната граница од 180 микрограми на кубен метар.

Како што јави дописникот на МИА од Атина, на старите лица и луѓето со респираторни заболувања им се препорачува да избегнуваат излегување надвор.

Најчитани вести