петок, 2 декември 2016  |  Вести денес: 73

Во август 67 проценти од потрошената струја e од домашни извори

96,76 проценти од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја.

struja2-630x289

Последни вести

Македонија во август потрошила вкупно 553.525 мегават часови електрична енергија, 3.328 милиони нормални метри кубни природен гас, 424.537 тони јаглен и 121.903 тони нафтени продукти.

Како што објави Државниот завод за статистика, 67,04 проценти од потрошената електрична енергија е од домашни извори, додека 96,76 проценти од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја.

Најчитани вести