Балкан

Во азилантски камп силувано 9 годишно девојче

Во азилантски камп силувано 9 годишно девојче

Во геманскиот град Гизен денес било силувано девет-годишно девојче. Девојчето било силувано од страна на Сириец во азилантски камп во кој се сместени околу 4000 албански азиланти, пишува порталот „Тетовасот“.

Човекот кој што го силувал девојчето, се обидел да силува и друго седум-годишно момче, но за среќа во тој момент бил забележан од неколку Албанци, кои што го претепале и го избоделе со нож.

Силувачот сега се наоѓа во болница и се бори за живот.