Македонија

И во Берово уништени билборди на ВМРО-ДПМНЕ

И во Берово уништени билборди на ВМРО-ДПМНЕ
СДСМ од ден во ден се повеќе го допира работ на револтираност и немоќност.

Следејќи ги своите стапки и традиција и овој пат противниците на ВМРО-ДПМНЕ од Берово газат врз уставното право на оваа партија да истакнуваат плакати и да ги промовираат своите кандидати за пратеници, па ги уништуваат билбордите на носителот во оваа изборна единица кој е поставен на соодветно место на таблата на кејот на река Брегалница наспроти автобуската станица во Берово.

Ова не е првпат да се спроведува ваков чин од страна на опозициските активисти кои со вакви мерки се користеа и на претходните изборни процеси кога го надминуваа и прагот на толерантност и со тоа што ги скврнавеа спомениците во општината со испишување на избирачки броеви на СДСМ