Свет

Во близина на сва грчки острови регистрирани се земјотреси

Во близина на сва грчки острови регистрирани се земјотреси

Епицентарот на земјотресот бил во морето на длабочина од 10 километри, 47 километри североисточно од островот.

Слаб земјотрес од три степени според Рихтеровата скала утрово е регистриран и во близина на Скијатос.

Епицентарот на овој потрес исто така бил во море на длабочина од 10 километри.