четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Во Брисел прогласена вонредна состојба

Жителите на квартот не смеат да излегуваат од своите домови или да пристигнат во нив ако се надвор.

Во Брисел прогласена вонредна состојба

Во Брисел прогласена вонредна состојба

Поврзани вести

Градоначалникот на квартот Моленбек во Брисел нареди вонредна состојба, јавија локални медиуми.

Жителите на квартот не смеат да излегуваат од своите домови или да пристигнат во нив ако се надвор.

Во општината се подготвени услови луѓето да бидат засолнати времено.

Причина е антитерористичката операција во квартот каде претходно беше уапсен единствениот преживеан во ноемвриските напади во Париз, терористот Салах Абделслам. Полицијата се подготвува да упадне во објект каде се наоѓа негов соучесник, јавуваат бриселски медиуми.

Најчитани вести