среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 7

Во Бутел дивеење и хаос по примерот на Зоран Заев

Група албанци од Чаир кои се против изградбата на крстот во Бутел поставија шатори и го окупираа просторот за изградба како што тоа го сторија СДСМ и Заев пред Владата, пишува Пулс 24.

zaev-fed

Последни вести

Група албанци од Чаир кои се против изградбата на крстот во Бутел поставија шатори и го окупираа просторот за изградба како што тоа го сторија СДСМ и Заев пред Владата, пишува Пулс 24.

По налог на Спасовски од СДСМ полицијата се повлече, албанците го пробија безбедносниот периметар и запленија дел од барикадите и палмите поставени во тој простор.

Инаку, минатата пролет речиси два месеци СДСМ постави шатори пред владата на Република Македонија кој речиси два месеци го попречуваше сообраќајот во централното градско јадро.

Најчитани вести