Балкан

Во Црна Гора едно лице под надзор, заради ебола

Во Црна Гора едно лице под надзор, заради ебола

Едно лице се наоѓа под здравствен надзор во Црна Гора откако допатувало од земја во кој е присутен вирусот ебола, соопштија од институтот за јавно здравје.

Од Институтот истакнуваат дека во Црна Гора не е регистрирано ниту едно лице за кое би можело да постои сомнеж дека е заболено од ебола.

Институтот ја следи епидемиолошката ситуација и ги известува Министерството за здравство и другите надлежни институции.