Балкан

Во Црна Гора, поради изборите нема вработувања до 25 јуни

Во Црна Гора, поради изборите нема вработувања до 25 јуни

Поради неодамна донесениот Закон за финансирање на политичките партии кој предвидува „пауза“ во вработувањата месец дена пред и по изборите, никој нема да може до 25 јуни да се вработи во 13 црногорски општини и во Подгорица.

Локалните избори во 13 општини и во Подгорица ќе се одржат на 25 мај. Таа законска одредба е непозната во пракса и ги погоди не само потенцијалните нововработени лица, туку и многумина кои се во работен однос на одредено време. Деновиве очекувале продолжување на работните ангажмани како што било и до сега.