сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

Во ДИК пријавени 2.571 граѓани

dik

Последни вести

Заклучно со денеска до 12 часот до Државната изборна комисија се пријавиле вкупно 2.571 граѓанин чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.

Од нив, како што соопшти ДИК, 1.003 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1.568 за пријавување ја искористиле веб апликацијата на интернет страницата на ДИК.

Најчитани вести