понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Во февруари 72,5 отсто од потрошената струја од домашни извори

struja

Последни вести

745.974 мегават часови електрична енергија, 13.674 милиони нормални метри кубни природен гас, 497.997 тони јаглен и 68.952 тони нафтени продукти се потрошени во февруари годинава во Македонија.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 72,5 проценти од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 97,1 процент од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на струја.

Најчитани вести