Македонија,Крими хроника

Во февруари претежно дождлив период

Во февруари претежно дождлив период

Времето денеска е сончево и ведро, а температурата дотигна 10 степени Целзиусови.

Меѓутоа од утре па во текот на целата недела се очекуваат врнежливи денови и облачно време. Исто така се очекува и пад на температурите. Дневната температура ќе се движи над нулата, додеќа ноќната ќе се спушти најмногу до четири степени под нулата.

Затоа пак, првата недела од месец февруари претежно ќе имаме сончево време, додека веднаш потоа речиси десетина дена ќе врне дожд и снег на повисоките места.

Последната недела од месецот ќе биде врнежлива, а за 23. февруари се очекува невреме проследено со грмотевици.

vreme