Свет

Во Германија живеат лица од 190 земји

Во Германија живеат лица од 190 земји

Според извештајот на Центарот за регистар за странци, во Германија се евидентирани над седум милиони странци, а повеќе од еден милион дошле од Турција. По нив, во Германија живеат најмногу Полјаци, Италијанци и Грци.

Како што се наведува, во Центарот за регистар за странци од 31-ви декември се евидентирани државјани од 190 земји.

Во Германија единствено не се евидентирани државјани од Демократската Република Источен Тимор, Република Палау, Микронезија и Маршаловите острови.