Балкан

Во голем број градови на БиХ ќе се одржат нови демонстрации

Во голем број градови на БиХ ќе се одржат нови демонстрации

Денес во Босна и Херцеговина ќе се одржат нови демонстрации против владата и сиромаштијата, пренесе „АФП“.

Протести се очекуваат во неколку големи градови во земјата, откако синоќа премиерот на Федерацијата на Босна и Херцеговина одби да поднесе оставка. Нермин Никшиќ изјави дека оставката на Владата ќе доведе до парализа, а неговата партија повика на предвремени избори.

Никшиќ додаде дека денес формацијата ќе поднесе до парламентот предлог за измени во изборниот законик, кои ќе дозволат организирање на предвремени избори.