Македонија,Крими хроника

Во Грција и напишале „Слав“ со спреј на колата

Во Грција и напишале „Слав“ со спреј на колата

Една битолчанка која била на летување во Лептокарија, Р.Грција, пријавила оштетување со спреј на нејзиното возило марка „Фолксваген широко“  вчера на граничниот премин Меџитлија при влез во Р.Македонија.

Имено битолчанката забележала оштетувањето на возилото, пријавила во грчката полиција, но не добила никаков записник. Таа забележала дека на предниот и задниот дел од возилот е испишан натпис „Слав.