сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 18

Во Грција има над 50.000 бегалци

ХРВ бара ЕУ да престане да враќа сириски бегалци во Турција

ХРВ бара ЕУ да престане да враќа сириски бегалци во Турција

Поврзани вести

Вкупно 50.411 мигранти во моментов се наоѓаат во Грција.

Според последните податоци објавени денеска, во северна Грција има 28.593 мигранти и бегалци, во Атика 13.711, 5.538 се на островите, а останатите се насекаде низ земјата.

Во меѓувреме, не стивнува приливот на нови бегалци и мигранти, па така само вчера на Лезбос, Хиос и Самос пристигнале преку 1.500 бегалци.

Вп Пиреја денеска пристигнаа два фериботи со околу две илјади бегалци и мигранти од Лезбос и Хиос.

Најчитани вести