Балкан

Во Грција има околу 54.000 миграти и бегалци

Во Грција има околу 54.000 миграти и бегалци

– Во Грција во моментов има вкупно 53.731 мигранти и баратели на азил, соопшти денеска грчката Влада.

Според најновите податоци, 29.277 мигранти и бегалци има во северна Грција, 13.981 во Атика, 8.212 на источните егејски острови и останатите се во разни делови од земјата.

Во последните 24 часа пристигнале 55 нови мигранти.