Балкан

Во Грција за три дена пристигнале повеќе од 600 мигранти

Во Грција за три дена пристигнале повеќе од 600 мигранти

На грчките острови во Егејското Море во изминатите три дена пристигнале вкупно 633 мигранти и бегалци, соопштија денеска локалните власти.

На Хиос се регистрирани 256 пристигнувања, на Самос 230, а на Лезбос се пријавени 147 нови бегалци и мигранти.

Од Турција во Грција годинава влегле повеќе од 12.000 мигранти, што е значително намалување од 161.000 бегалци кои влегоа во Грција минатата година во истиот период, соопшти ИОМ.