Свет

Во Ирак денеска се погубени 26 осуденици

Во Ирак денеска се погубени 26 осуденици

Во Ирак денеска се погубени 26 лица поради тероризам, изјави денеска министерот за правда Хасан ал Шимари.

Шимари изјави дека погубените лица извршиле грозно терористичко злосторство против ирачкиот народ.

Во Ирак, според податоците на организацијата на Хјуман рајтс воч, минатаа гоидна биле погубени 150 лица.