Свет

Во Италија уапсени две лица осомничени за планирање на напади во Рим и Лондон

Во Италија уапсени две лица осомничени за планирање на напади во Рим и Лондон
Полицијата синоќа изврши 128 претреси во Франција

Терористичката ќелија дејствувала во Пуља, во југоисточниот дел на Италија, и планирала „да изврши насилни напади со цел меѓународен тероризам во Италија и во странство”, соопштиле од полицијата.

Во ќелијата биле вклучени пет лица – четворица Авганистанци и еден Пакистанец, од кои тројца сѐ уште се на слобода, додава Reuters.