Магазин

Во италијански град се роди бебе по цели 28 години

Во италијански град се роди бебе по цели 28 години

Во италијанскиот град Остана се роди бебе по цели 28 години.

Жителите на гратод не северот на Италија го прославиле раѓањето на првото бебе по 28 години.

Малиот Павло е роден во Торино, а кога среќните родители го донеле дома, во градот со само 85 жители била приредена голема прослава.

Градоначалникот Џкомо Ломбардо бил воодушевен.

-Прво не можев да верувам дека тоа е вистина. Веста ме шокираше, пресреќен сум. Ова е остварување на сонот, рекол првиот човек на местото од кое жителите се иселуваат веќе 100 години.

Во градот на почетокот на 20. век живееле илјада луѓе, а по Втората светска војна започнало иселувањето.

Родителите на бебето се воодушевни од реакцијата на сограѓаните и велат дека покрај предизвиците планираат да останат во Остана, на околу 60 километри југозападно од Торино…