петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 0

Во Кавадарци и Росоман ќе се пошумуваат триесет хектари површина

Како што информираше директорот на подружницата на Македонски шуми, “Бор” од Кавадарци, Слободан Климовски, ќе се пошумува со 75 илјади садници јавор, јасен, багрем и чемпрес.

росоман

Поврзани вести

Што се однесува за Кавадарци, беше планирано да се пошумува на локацијата висорамнина Витачево кај контролната рампа на подружницата, но поради снег од околу четириесетина сантиметри, пошумувањето ќе се случи на „Глишички рид“.

Во Росоман, ќе се пошумува во росоманското село Мрзен.

Најчитани вести