Македонија

Во Кисела Вода се собира кабаст отпад

Во Кисела Вода се собира кабаст отпад
Во Кисела Вода се собира кабаст отпад

Акцијата за собирање кабаст отпад денеска продолжува во Кисела Вода. Тамошните жители ќе имаат можност од 7 до 11 часот да ги остават старите и неупотребливи предмети од покуќнина пред своите домови и колективните згради на пошироките улици. Тоа ќе можат да го направат жителите на УЗ „Кисела Вода“, Расадник, 11 Октомври, делот на бараките, потоа жителите на населбите Припор и Пинтија, УЗ „Бобан Трпков“ во населбата Драчево и жителите на село Драчево.

Од Општина Кисела Вода апелираат до граѓаните отпадот уредно да го депонираат, со цел да не се загрозува нормалното одвивање на сообраќајот и да не се загрози движењето на пешаците.