Балкан

Во Косово се вратиле 120 борци кои војувале во Сирија и Ирак

Во Косово се вратиле 120 борци кои војувале во Сирија и Ирак

Од боиштата на Сирија и Ирак назад во матичната држава се вратиле 120 косовски државјани кои таму се бореле на страната на Исламска држава, соопштил портпаролот на полицијата од Косово, Баки Кељани.

Борците во Сирија и во Ирак биле во различен период, а според преценките на безбедносните служби овие лица можат да предизвикаат проблеми во регионот.