среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Во Кувајт откриени четири нови нафтени полиња

Нафтата падна на 30 долари за барел

Нафтата падна на 30 долари за барел

Последни вести

Кувајтските медиуми објавија дека државната компанија Кувајт Оил открила четири нови нафтени полиња.

Директорот на таа компанија, Хашим Хашим вели дека тоа откритие „ќе ја зајакне позицијата на Кувајт како меѓународен производител на нафта“.

Хашим доаде дека откритието на нафтените полиња е резултат на двегодишна истраживачка мисија.  Тој рече дека едно нафтено поле содржи лесна сирова нафта што е прв извор од тој вид во Кувајт.

Не се објавени детали за големмината на новите нафтени полиња кои се на север и запад во државата, членка на ОПЕК.

Најчитани вести