Магазин

Во Мелбурн поставен „посмртен мурал“ на Тејлор Свифт

Во Мелбурн поставен „посмртен мурал“ на Тејлор Свифт

Моментно најпопуларната пејачка во светот, Тејлор Свифт влезе преку медиумите на конфликт со кланот Кардашијан, а тоа не и донесе нови фанови – напротив.

Иако 26-годишната пејачка е жива и здрава, некој непознат ја „погреба“ со поставување на нејзин „посмртен мурал“ во Мелбурн.

– Во сеќавање на Тејлор Свифт, 1989-2016, напиша непознат уметник, додавајќи дека „не сака тага“ и повикува на „почит кон починатата“.

Иако авторот за муралот користел букви со кои презимето на пејачката може да се прочита и како „Смит“, сепак сликата не остава место за сомнеж за кого станува збор.

Фотографиите од муралот набрзо стигна и до социјалните мрежи и покрена жестока дебата