четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 3

Во Минхен ќе се гради ѕид против бегалци

Во предградие на Минхен ќе биде изграден ѕид, поголем од некогашниот Берлински ѕид, со цел локалните жители да се одвојат од бегалците, пишуваат германските медиуми.

минхен

Поврзани вести

Како што се наведува, ѕидот во местото Нојтерлах Суд ќе биде висок четири метри.

Ѕидот ќе ги одвои жителите од тој дел на Минхен од бегалскиот камп.

Ѕидот ќе биде од камен, а во бегалскиот камп ќе се наоѓаат околу 160 деца на бегалци, кои пристигнале во Германија без придружба.

Најчитани вести