четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 35

Во МНР работна средба на координаторите на ЦЕИ

ceiiii

Последни вести

Во Министерството за надворешни работи денеска ќе се одржи работна средба на националните координатори на Централно европската иницијатива (ЦЕИ), на која обраќање ќе има министерот за надворешни работи Никола Попоски.

Средбата е прва активност во рамки на македонското претседателство со ЦЕИ, една од најстарите регионални организации кои придонесуваат за развој и соработка во регионот.

Од 1 јануари оваа година Република Македонија официјално започна со претседавање со ЦЕИ.

Најчитани вести