сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Во населбата Даме Груев ќе никне ново повеќанемско игралиште

igraliste

Поврзани вести

Камен темелник на повеќенаменско спортско игралиште ќе биде ставен утре во населбата Даме Груев, Општина Ѓорче Петров.

Ова е дел од проектот на Владата на РМ и Агенцијата за млади и спорт за изградба на 100 повеќенаменски игралишта.

Локацијата на игралиштето е на ул.„Арсен Мицков“, а  на настанот ќе присуствуваат   Претседателот на Собрание на РМ Трајко Вељановски, Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров Сокол Митрески и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески.

Ги покануваме сите печатени и електронски медиуми да го пропратат настанот.

Најчитани вести