Македонија

Во недела Гази Баба, в понеделник Карпош без струја

Во недела Гази Баба, в понеделник Карпош без струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, информира дека во недела и понеделник ќе има прекини во снабдувањето со електричната енергија.

На 16.11.2014 година (недела) без електрично напојување ќе останат слените корисници:

– во периодот од 07.00 до 14.00 часот, објектот на фабриката Алкалоид и ЈСП Скопје во населба Автокоманда. ( општина Гази Баба )

На ден 17.11.2014 ( понеделник ) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 08.00 до 16.00 часот, корисниците од ул. Партизанска бр.70 и 72, зградата каде е сместено студиото на К-15 ( пинк – студио ), како и дел од корисниците лоцирани во близината на кулата на Горење во населбата Карпош. ( општина Карпош )

– во периодот од 08.30 до 12.00 часот, корисниците од село Чојлија како и објектите на ЕуроЛенд и Фазанерија. ( општина Петровец )- во периодот од 09.00 до 15.00 часот, дел од корисниците од ул.Дамаска. ( општина Карпош )