петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 64

Во Охрид бесплатни курсеви за невработени

Од бесплатните курсеви 14 се по англиски, 16 по германски јазик и 4 курсеви по информатика.

kurs

Последни вести

Во просториите на работничкиот универзитет „Кузман Шапкарев“, денес започнуваат предавањата по бесплатните курсеви по англиски, германски јазик и информатика што по претходно распишан конкурс градоначалникот Никола Бакрачески ги додели на 34 невработени лица и студенти од општина Охрид.

Од бесплатните курсеви 14 се по англиски, 16 по германски јазик и 4 курсеви по информатика.

Износот за еден курс по англиски и германски јазик е 2 000 денари односно за 30-те курсеви по овие два странски јазика, општината предвиде 60. 000 денари.

Износот за еден курс по информатика е 1. 500 денари односно за 4-те курсеви се издвоени 6. 000 денари.

Ова значи дека од својот буџет општина Охрид за бесплатните курсеви по англиски, германски јазик и информатика издвоила 66. 000 денари.

Најчитани вести