четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Во Охрид превентивно запрашување против комарци

Во текот на наредните две седмици ќе се врши прскање за уништување на ларвите на комарците, на локации каде обично се размножуваат инсектите.

ohrid

Последни вести

Согласно препораките на Државниот санитарен и здравствен инспекторат и Комисијата за заразни болести за превенција од вирусот „Зика“ во Република Македонија, Охридската локална самоуправа и Центарот за јавно здравје од Охрид ќе спроведат теренско запрашување против комарци.

Дополнително до почетокот на летото ќе се спроведат уште две такви теренски запрашувања против комарци долж брегот на Охридското Езеро.

Освен теренското, пред почетокот на летната туристичка сезона се очекува да биде спроведено и авио-запрашување против комарци, што го реализираат ресорните министерства за здравство и за транспорт и врски.

Најчитани вести