четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Во општина Аеродром во 2014-та родени 731 бебиња

bebinja vo bolnica

Последни вести

Во изминатата 2014 година, според бројот на доделени решенија за еднократна парична помош за новороденчиња, Општина Аеродром има 731 нов жител, од кои 405 машки, а 326 женски деца. Така, според оваа наша статистика, можеме да кажеме дека имаме „машка“ година.

Од нив 368 се првородени деца, а 311 се второродени, во 51 семејство има трето дете, а имаме и едно семејство со 5 деца. Исто така, статистиката покажува дека 14 семејства од Општина Аеродром во 2014 година добиле близнаци.

Исто како и во 2011, 2012, 2013 година, и во изминатата 2014 година, четврта година по ред, најчесто име што им се давало на девојчињата од Општина Аеродром е Јана, а кај момчињата Марко, но оваа година имаме и нов „победнички“ пар на имиња, а тоа се Ангела и Михаил. Исто така, има и многу деца кои се викаат Ана и Марија, како и Стефан, Матеј и Петар. Меѓу новородените има и деца кои имаат ретки имиња како што се Дениција, Дена, Калија, Григориј, Алексеј, Луна …

Општина Аеродром уште еднаш, на сите семејства им честита за новиот член и истакнува дека и годинава продолжува со акцијата за доделување еднократна помош на секое семејство со новороденче во висина од  5.000 денари.

Најчитани вести