четврток, 29 јуни 2017  |  Вести денес: 0

Во Општина Кисела Вода досега легализирани 5030 објекти

Бројот на поднесени барања без геодетски елаборат, во овој момент, изнесува 3933.

legalizacija-kisela-voda

Последни вести

Општина Кисела Вода денес додели 50 нови решенија за легализирани дивоградби. Со тоа, бројот на решени предмети се искачи на 5030, или 36% од пристигнатите 13853 барања за легализација.

Бројот на поднесени барања без геодетски елаборат, во овој момент, изнесува 3933. Исто така, изготвени се уште 274 урбанистички согласности, од кои, за 185 се чека уплата на надоместокот, за постапката за изготвување на Решенијата за легализација на објектите да може да се продолжи.

Општина Кисела Вода ги повикува сите граѓани кои ја немаат докомплетирано документацијата што поскоро да ја достават до административните служби.

Крајниот рок за комплетирање на документацијата, за новодонесените барања кои пристигнаа во продолжениот рок даден од Владата на Република Македонија  истекува до крајот на 2017 година, а за граѓаните кои претходно имаат поднесено барање, до 31.12.2016 година.

Најчитани вести