Македонија

Во отпад пронајдена граната во Битола

Во отпад пронајдена граната во Битола

На 09.05.2016 година во 12.30 часот пиротехничар во ПЕ на ДЗС-Битола во ПС-Битола телефонски пријавил дека во отпадот на Р.Р. била пронајдена една артилериска граната калибар 105мм од Првата светска војна.

Од страна на приотехничарот гранатата е подигната за понатамошна постапка.