Магазин

Во овие земји селфи фотографирањето е најсмртоносно

Во овие земји селфи фотографирањето е најсмртоносно

Популарноста на селфи фотографиите постепено опаѓа, што е добор, ако се земе во предвид дека оваа активност досега предизвикала 49 смртни слуачи.

Вкупни настрадале 36 мажи и 13 жени, а најголемиот број туристи починале во 22-та година од животот, пишува Priceonomics.

Ова се земјите со најголем број смртни слуачи предизвикани од селфи фотографиите:

Индија -10

Русија -7

САД – 5

Шпанија 4

Филипини 4

Португалија 2

Индонезија 2

Јужноафриканска Република 1

Романија 1

Пакистан 1

Мексико 1

Италија 1

Кина 1

Најчеста причина за смртта е пад од голема височина. Така што, следниот пат кога ќе го фотографирате спектакуларното зајдисонце од 30-ти кат, сетете се дека вашиот живот е поважен од фотографијата. Тоа ги вклучува и следните примери:

Пад од голема височина – 16

Давење – 14

Удар од воз – 8

Пукање од огнено оружје – 4

Експлозија од граната – 2

Авионска несреќа – 2

Автомобилска несреќа – 2

Напад од животни