петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 28

Во Пехчево ќе се градат две фабрики, за дрвени палети и за конфекција

Локациите во индустриската зона се продадени по едно евро од метар квадратен, со што општинскиот буџет ќе оствари скромен приход.

tekstil

Последни вести

Три од петте понудени локации во индустриската зона во Пехчево се продадени. Една е наменета за стовариште на градежни материјали, а на две ќе се градат фабрики за производство на дрвени палети и на конфекциски производи, пренесува МИА.

– Економскиот развој на Пехчево покрај изградбата на туристички капацитети го гледаме и во најавената изградба на неколку фабрики од лесната и незагадувачка индустрија од областа трудоинтензивните дејности, какви што се преработката на дрво и текстилот, изјави градоначалникот на Пехчево, Игор Поповски.

Toj информира дека локациите во индустриската зона се продадени по едно евро од метар квадратен, со што општинскиот буџет ќе оствари скромен приход, но бенефитот се очекува да дојде подоцна со плаќање на комуналии и со зголемување на вработеноста во општината.

 

Најчитани вести