Крими хроника

Во пештера во Кичевско пронајдени череп и коски

Во пештера во Кичевско пронајдени череп и коски

Вчера околу 12 часот во атарот на селото Бачишта-кичевско на м.в.Бачишки Ливади“ покрај Бачишка река, во пештера се пронајдени делови од скелет (черепи, коски и сл.), соопшти МВР.

Увид на местото на настанот извршиле ЈО, увидна екипа од МВР-ОКП, НК за КР-Кичево, ОКТ при СВР-Охрид и увидна екипа од ПС-Кичево.