Македонија

Во понеделник судење на незадоволните од пресудите во „Монструм“

Во понеделник судење на незадоволните од пресудите во „Монструм“

Судскиот процес против осуммината демонстранти против демонстрантите во случајот „Монструм“ почнува во понеделник.

Сите ќе одговараат за кривичното дело, „учество во толпа што ќе изврши кривично дело“.
Сите осуммина добија мерка против најпрво од 8 дена, а потоа им беше продолжена на 30 дена.
За ова кривично дело, обвинетите може да добијат затворска казна од 3 месеци до 5 години.