Македонија

Во Прилеп промовирани новите огласи за вработување од АВРМ

Во Прилеп промовирани новите огласи за вработување од АВРМ

Градоначалникот Марјан Ристески заедно со Силвана Пашоска, директор на АВРМ – Прилеп денеска на прес конференција ги промовираа  новите огласи активните мерки за вработување.

Станува збор за веќе постоечки објавени огласи: Програма за самовработување 2015, обука за напредни ИТ вештини – 2015 година и обука за основни вештини за вработување (странски јазици и компјутери). Градоначалникот Марјан Ристески  и директорката Пашоска, ги повика сите заинтересирани да аплицираат на објавените огласи.

Сите баратели на работа и заинтересирани можат повеќе информации да добијат на следниот линк: www.avrm.gov.mk